Tuesday, January 1, 2013

Crazy Trip to Terengganu

Posted by cinda at 8:14 PM
Reactions: 
Trip yang tak plan langsung, kira last trip 2012 la, just bukak Air Asia nampak murah terus booking..takde nak meeting bagai pun...pastu senyap...n tetiba sok dah nak gerak, just wassap je mlm tu

Actually plan memang taknak tido, sebab nak soping jerr..(bos jer pun yang beria ia membeli baju batik)
jadik ambik flight seawal 7.00 pagi pastu balik selewat 9.oo mlm

kahkahkah..hahahah nak gelak dulu..kejadian yang tak disangka berlaku, aku seawal 3.00 pagi dah bangun dah sebab plan nak masak nasi lemak dulu sebab my family sebenarnya datang sebab ahad ada kenduri
jadi bersengkang matalah aku masak nasi lemak sebab bos plan nak pick up kul 5.00 pg .

abis tanak nasi aku pun siap siap la..pastu dapat call dari miera(join skali) dia kata bos tak pick up phone..msg pun tak jawap..haishhhh apa ke hal nyer ni yeop..jangan wat hal..masa berjalan. Aku pun cuba gak la wasssap pastu msg pastu call suma senyap...huhhh dah bepeluh ni..

Last skali si Miera p terjah terus rumah bos..abis digegarnya rumah..pun senyap..kitaorg dah gabra ni..dah nak 530pg nih...adoiiiii...kira dah compem takde org..miera pun cakap nak amek aku n terus p LCCT.

kelakar kan...masa dah on d way nak jemput aku la..si boss ni baru sedor diri hahahaha...terus dia call si Miera suh amek dia semula..hohoho mmg nak kena tau. maka patah balik la si Miera p amek pastu baru bergegas amek aku pulak..alhamdulillah sepanjang jalan traffic light hijo jerrr...

Dapat jer parking dah macam orang giler suma macam marathon kejar flight..punyalah jauh pulak diorg park kapal..huhhh berpeluh ketik.

 hahahaha...sempat lah aku makan nasi lemak kul 5 pagi ditemani en husband

 pestime fly subuh...cantiknya subhanallah...

 dalam 40 minit dah sampai...kesian diorg tengah musim banjir

 kami dah sampai.....memang crazy sangggttttt

bos jumpa member dlm flight..dapatlah gambar berempat


 driver bawak breakfast kat kat airport



pak supir kami


 ready to shoppinggg!!!!

 baru kedai pertama dah memborong sakan...huh bos bosss...

 longang lagi baru kul 9 kottt...

 kitaorang abis masa dekat 4 jam kot kat  pasar payang

pastu p Pantai Batu Burok cari makan, pak supir kami takat kat Pasar Payang jer pastu diserahkan keta kat kami sampai malam baru dia amek balik..yehhhaaaa

 muka nak kena lempang




 abang abang ni kesian nengok kitaorg kepanasan
meh abang pasang ek...





 bercanda kat pantai Batu Burok



abis makan singgah Masjid terapung solat zohor n lepak 

pastu teruskan perjalanan nak cari sata n lekor n dalam kul 6 nak makan besarrr
kat Kelulut



 perhhh lepas hajat..murah kat terengganu ni..secucuk baru rm2

 kat kilang kopok lekor di kelulut

bila banyak menborong maka kena carik beg sebab memasing dah tak cukup tangan
singgah 2 3 kedai nak carik beg murah
yang paling kelakar singgah kat kedai 2 hinggit memasing borong ngalah duk kat terengganu
huhuuuu..si budak senggal ni leh pulak beli mangkuk sambal..sebab apa..sebab kedai 2 hinggit dia happening semacam banyak barang pastu ramai giler org 


dah dapat beg meh wat sesi mengemas, kesian kat kelisa tu 






masa sampai airport bila timbang barang..memasing dah cuak takut lebih kilo
maka wat sesi membalancekan setip org 7 kg sajo
huhhhhh lepassss


  bila musim tengkujuh seafood nampak tak fresh sangat..kira frust gak la..pegi dua tiga gerai sampai tak tau nak pilih yang mana 


 gerai pilihan

 hahahahaha..makan beso kul 6 petang...makan sampai nak maghrib..memasing memang layan habisss...

 alhamdulillah suma sedapp...




Sekian crazy trip to penyu state
memang happening n menyeronokkan

6 comments:

  1. Replies
    1. memang best sangat kalau p ngan member satu kepala...senang handle. pastu sesekali plan short trip ni mmg syok

      Delete
  2. ainn pergi terengganu x pernah teringat nak shopping mcm nie pun
    nampak best plak shopping kat sana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mucux..soping makanan adalha heaven hokehh...walau pegi mana pun kena crik food..nuahahahaha

      Delete

chomelnyerrr korang sebab mengomen...

 

CeriteraCinda Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea