Tuesday, October 2, 2012

Pontianak atas kereta

Posted by cinda at 1:46 AM
Reactions: 
hehehe...dah petang baru datang mood nak bercerita...
hahaha...ker sebab nuffnang naik hari nih...hahahaha
tahniah pada kengkawan yang dapat hasil melonjak lonjak hari nih....aminn...

sajer nak citer pengalaman pakcik aku kira kira baru minggu lepas..
huhh..baru nak mula citer dah meremang bulu ketiakk..kehkehkehkkk
alkisah pakcik aku citer ..bende ni berlaku masa dia nak bertolak balik dari rumah mertua dia
bila suma dah masuk kereta tetiba ada bunyi berdentum..
pakcik aku tanya adik ipar dia..apa tuh...adik ipar dia cakap bunyi tong kot..
maka mereka meneruskan perjalanan tanpa menghiraukan bunyi kuat tadi..

Tapi sepanjang perjalanan yang memakan masa sejam tu..hampir lima kenderaan bila selisih
dengan kereta dia menyalakan high beam dan hon.. pakcik aku pelik..kenapa pulak
tapi memang sepanjang perjalanan dari segamat ke muar tu jalannya gelap dan banyak lalu hutan..


http://3.bp.blogspot.com/-K6X6zwaygHU/TfzqOKSYsKI/AAAAAAAACyQ/cBR04kkF4KY/s1600/pontianak+karak.jpg

Jadi pakcik aku ambik keputusan telefon pakcik aku lagi satu
dia memang pandai bab-bab hantu ni n boleh mengubat lagi...
maka bila diberitahu ada makhluk halus duk menumpang..korang bayangkan lah..
camner perasaan diorg masa tuh...
yang dibayangkan oleh pakcik aku yg mengubat tu..
semua kenderaan yang selisih tu nampak kain putih terbang kat atas bumbung kereta means pontianak..
dah la kereta pakcik aku tu putih..huhhh..
alhamdulillah diorg tak terkena sampuk ke apa...kan..

kalau nak citer scary lagi ...tapi benar n seakan akan mcm citer atas klik  SINI




0 comments:

Post a Comment

chomelnyerrr korang sebab mengomen...

 

CeriteraCinda Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea