Saturday, October 20, 2012

Sabtu@UTC n jalan jalan makannn...

Posted by cinda at 6:08 AM
Reactions: 
Salam Sabtu...
pepagi en somi ajak ikut dia p keje..tapi ai dah ada plan ngan kengkawan...
plan nak pegi UTC nak terjah Kedai Kain Rakyat..idea si Miera..ok gak sebab ari tu masa perasmian UTC x dapat pegi...

jom terjah journey kami di pagi sabtu..xoxo...

 Destinasi pertama..on d way stesen LRT  Sg besi singgah Mat Ayam Kampung Cawangan Serdang..
sebab memasing dah kelaparan..

 tak toleh kanan kiri...lapoo...
sama sedap dengan cawangan kat cyberjaya..cuma ayam kg dia tecit tangat...


Sampai LRT cari parking..beli tiket zass trus sampai Pudu sentral..
tak payah nak redah naik keta menyusahkan idup..nak nak petang ada perlawanan bola compem jem...



 tingkat atas sekali Jabatan seperti JPN, SPAD, etc 

Jauh beza betul suasana..selesa n nyaman jer...

memang tujuan utama memenuhi hasrat budak sengal..jadik harus tuju kedai kain satu mesia dulu ek...
wah memang murahhhh la..kalau sesaja nak beli tapi kena pilih selo selo la..baru nampak yg betul2 cantik..paling mahal pun rm35 sepasang..bagi aku pulak kain plain dia mmg juling bijik mata..serendah RM4 semeter tapi mabeles kain dia..tak caya dtg sendiri..tp bagi aku la..bagi org lain x tau la.kan kan..


 actually kalau kt pasar malam sekali pun dalam rm25 kan..ha kt sini...
maklumlah kerajaan subsidi sikit..

 hahahaha....kuar kedai senang hati....
memasing bawak satu beg..takat nak wat baju g opis berbaloi la...

 senggal tak...

 hehehehe..en somi ajak ikot p keje pun xnak sebab dah plan misi ni awal2
malam baru jalan jalan ngan en somi plak

habis misi..mmg takde plan ke lain..terus gerak balik naik lrt...
budak miera ni nak cari minum petang..alang2 dah lalu sri serdang
kita singgah chop n steak kat tepi kilang Proton n Beryl

sebab budak kat bawah ni dok citer dah lama dok cari kedai ni kan
baik kita penuhi hajat..walau pun time tu baru kul 5...

 pilih sampai juling ek..

 sampai sampai je aku suh diorg nangis..sebabbb..ori giler jus nih...
n nak nangis sebab murah giler rm 2.50 kan kan...huaaa..kalo kt putrajaya rege cam nih leh cun kulit tiap hari sumbat jus...hahaha...oleh kerana magga paling sedappp dap dap...kami bungkus sorang 2 bungkus..haaaaa..giler

 nangis lagi...mine mix lamb grill rm 10.90 besooo

shai pilih chicken grill RM 9.90

 Dak senggal order Beef steak RM 11.90..tapi liat 

bon appatite...yummehhh

balik kepala terus denyut denyut..aikk..darah tinggi ker..aisshhhh..x kot

6 comments:

  1. Rugi tak ikut.. tapi, apakan daya....

    ReplyDelete
  2. tak pe ada banyak minggu lagi banyak tempat makan yg nak dutuju tauuu

    ReplyDelete
  3. Wahhh... ada kedai kain 1 Malaysia ke? Wahhh... bestnya!!! Janji murah dan berkualiti confirm rasa teruja je nak pergi :)

    ReplyDelete
  4. bestnya..
    kalaulah dapat join.hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. leh jer nak join..janji en somi bagi ..

      Delete

chomelnyerrr korang sebab mengomen...

 

CeriteraCinda Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea